İçeriğe geç

Zeka Türlerini Nelerdir

8 zeka çeşidi nelerdir?

Çoklu zeka türleri ve özellikleri Mekansal zeka Kinestetik zeka Müzik zekası Sözlü zeka Kişisel zeka Sosyal zeka Matematiksel zeka Doğal zeka Daha fazla makale…•2 Mayıs 2017

12 zeka türü nedir?

Howard Gardner’ın çoklu zekalar teorisi, insan zekasının çeşitli olduğunu ve farklı zeka türlerine sahip olduğumuzu vurgular. Görsel-mekansal, sosyal, sözel, mantıksal-matematiksel, fiziksel-kinestetik, müzikal-ritmik, doğalcı ve kişilerarası zeka gibi farklı zeka alanları, her birimizin güçlü ve zayıf yönlerini belirler.

Zeka düzeyleri kaça ayrılır?

Testler sonucunda çocuğun IQ seviyesine bakıldığında; 125-144 arası üstün zekalı, 145-159 arası çok zeki, 160 ve üzeri ise dahi olarak değerlendiriliyor.

IQ hangi zeka türü?

IQ (Zeka Katsayısı) Nedir? IQ daha çok mantıksal zekayı gösterir.

Atatürk hangi zeka türü?

Güçlü ve başarılı liderler hem duygusal zekaya hem de bilişsel zekaya sahiptir. Çalışmamızda duygusal zekaya sahip bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk örnek alınmış ve konuşmalarıyla çalışmamızı desteklemiştir.

Hangi tür zekalar var?

SÖZEL – DİLSEL ZEKA ZİHİNSEL – MATEMATİKSEL ZEKA GÖRSEL – UZAMSAL ZEKA MÜZİKAL – RİTMİK ZEKA BEDEN – DUYUSAL-MOTOR ZEKA KİŞİLERARASI – SOSYAL ZEKA İÇSEL – ÖZEL ZEKA DOĞAL – DOĞAL ZEKA.

Üstün zeka kaça ayrılır?

Yapılan testler sonucunda çocuğun IQ seviyesine bakıldığında; 125-144 arası üstün zekalı, 145-159 arası çok zeki, 160 ve üzeri ise dahi olarak değerlendiriliyor.

Zeka seviyesi kaça ayrılır?

SınıflandırmaUluslararası İstihbarat Sınıflandırması90-109Normal veya ortalama zeka110-119Parlak zeka120-129Üstün zeka130 ve üzeriÇok üstün zeka7 satır daha

Sonsuz zeka nedir?

Sonsuz ve sonsuz küçük duyusal verilerin ötesine geçen sorular veya olgular hakkında akıl yürütme yeteneği. Bu zeka türüne uygun kariyerler veya meslekler arasında şamanlar, rahipler, matematikçiler, fizikçiler, bilim insanları, kozmologlar ve filozoflar bulunur.

Zekâ geni kimden gelir?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar, babanın zeka genini taşıyan sadece bir X kromozomuna sahip olduğunu, ancak annenin iki tane olduğunu ve buna bağlı olarak çocukların IQ’larını annelerinden alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Zekanın gelişimi büyük ölçüde anne aracılığıyla gerçekleşmez.

Kaç IQ gerizekalı?

1) Zihinsel işlevlerin geriliğiDeğişkenler (WAIS–IV, WPPSI–IV) IQIQ ARALIĞISIQ SINIFLARI80–89Ortalamanın altında70–79Sınırda zeka69 ve altıZihinsel engellilik4 satır daha

En yüksek IQ kaç?

William James Sidis (1 Nisan 1898 – 17 Temmuz 1944), olağanüstü matematiksel ve dilsel yeteneklere sahip olan ve ortalama 290-300 IQ’su ile tüm zamanların en zeki insanı olarak kabul edilen Amerikalı bir matematikçiydi.

Einstein kaç IQ?

Albert Einstein’ın IQ’sunun 160, Newton’un IQ’sunun ise 190 olduğu bilinmektedir. Dünya tarihinde IQ’sunun 250 ile 300 arasında olduğu söylenen pek bilinmeyen bir kişi vardır, bu kişi William James Sidis’tir. Bir zamanlar dünyanın en zeki adamı olarak bilinen W. James Sidis, 1 Nisan 1898’de New York’ta doğmuştur.

Yaşa göre IQ kaç olmalı?

Raporda aynı aileden gelen çocukların IQ’sunun küçükten büyüğe doğru azaldığı bulundu. Küçük çocukların (4-6 yaş) ortalama IQ’su 90 iken, büyük çocukların (12-22 yaş) ortalama IQ’su sadece 60’tı.

En güvenilir IQ testi hangisi?

Ülkemizde kullanılan zeka testleri arasında geçerliliği ve güvenirliği en yüksek olan testlerden biri WISC-R zeka testidir. Son derece güvenilir ve tercih edilmesinin sebebi çeşitli yetenekleri ölçebilmesi ve puanlama ve yorumlama prensiplerinin açık olmasıdır.

Zeka seviyesi kaça ayrılır?

SınıflandırmaUluslararası İstihbarat Sınıflandırması90-109Normal veya ortalama zeka110-119Parlak zeka120-129Üstün zeka130 ve üzeriÇok üstün zeka7 satır daha

Kaç çeşit zeka testi var?

Ancak Türkiye’de en yaygın kullanılan üç farklı zeka testi uygulamasından bahsediyoruz. Bunlardan ilki WISC-R Çocuklar İçin Zeka Ölçeği 3, ikincisi WISC-R Çocuklar İçin Zeka Ölçeği 4 ve sonuncusu da Stanford-Binet Zeka Ölçeği’dir.

Hangi zeka türü hangi meslek?

Çoklu zeka bize ne anlatıyor?Zeka türüUygun mesleklerGörsel – mekansal zekaFotoğrafçı, grafik tasarımcı, film editörü, reklamcı, yönetmen, tur rehberi, terzi.Müzikal – ritmik zekaBesteci, şef, dansçı, müzisyen, söz yazarı, ses mühendisi.Kişilerarası – sosyal zekaÖğretmen, psikolog, danışman, politikacı5 satır daha 25 Mayıs 2021

Sonsuz zeka nedir?

Sonsuz ve sonsuz küçük duyusal verilerin ötesine geçen sorular veya olgular hakkında akıl yürütme yeteneği. Bu zeka türüne uygun kariyerler veya meslekler arasında şamanlar, rahipler, matematikçiler, fizikçiler, bilim insanları, kozmologlar ve filozoflar bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir